1. 51.
    0
    panpa bak ilk kısmını da açıklıyorum sonrasına kağıt kalem gerek giberler öyle işi bu saatte, kusura bakma (:

    şimdi f(x)=c diyoruz, yani:

    4x+7x^17=-11, buradan x=-1 gözüken çözüm. bakarak anlıyoruz bunu bir çırpıda.

    kural olarak (f^-1)(c)=x 'tir. a=(f^-1)(c) dediği için biz de x=-1'i bulduğumuz için a=-1.

    ilk sorunun ikinci kısmı

    kural olarak: (f^-1)'(c)=1/f'(x)'tir. f'(x)=4+(7*17)x^16'dır. burada ilk kısımda bulduğumuz x'i yazıyoruz: 4+(7*17)*[(-1)^16)]=123

    (f^-1)'(-11)=1/123 yapar oradan da.

    http://www.bilgicik.com/y...-ters-fonksiyonun-turevi/
    ···
   tümünü göster